Santoku


Santoku med 170 mm långt blad med vacker kappa av damaskusstål
Stål: Semirostfritt SLD med damaskerad kappa (HRC: 60-62)
Bladlängd: 170 mm
Bladhöjd: 47 mm
Tjocklek bladrot: 1 mm
Tjocklek mitten rygg: 1 mm
Vikt: 117 gram
Bladfinish: Mörkt etsad kappa av damaskusstål
Skaft: Mono bubinga
Denna knivserie är resultatet av ett nära samarbete mellan Hatsukokoro och en av de största och mest uppskattade knivtillverkarna i Seki city, i Japan. Vi är imponerade av denna knivserie med sitt fina SLD stål som tillsammans med vacker finish och väldigt tunna blad och ett mycket bra pris för vår varmaste rekommendation.
SLD är ett väldigt slitstarkt stål som håller skärpan mycket länge, särskilt när man inte slipar den alltför blankt utan låter eggen behålla viss tandning. Vi rekommenderar att du avslutar på 1000 till 3000 grit för både skärpa, bett och lång skärpevarighet. SLD är SEMI-ROSTFRI vilket innebär att den står emot rost väl, men är inte 100% rostfri. Med tiden kommer därför kärnstålet att mörkna en aning och kniven får då en vacker kontrast mellan kärnstålet och den damaskerade kappan.
Viktigt:
Tänk på att eggen är hård och tunn. Var därför noggrann med att inte utsätta eggen för påfrestning, särskilt i sidled. När du använder en japansk kniv med ett tunt blad så ska eggen alltid vara i rörelse när du skär. Under inga omständigheter ska du trycka bladet genom en råvara utan att eggen är i rörelse. Inte heller ska du vrida eller vicka bladet för att bända isär råvaran.